Waarom ik zo blij ben dat ik zelf mijn eigen WordPress website heb gemaakt (met Divi)

Oct 28, 2020 | Wordpress & Divi

Waarom ik zo blij ben dat ik zelf mijn eigen WordPress website heb gebouwd (met Divi)!

 

Lang, lang, lang geleden begon ik mijn eigen coachingspraktijk. Ik had natuurlijk een website nodig, en een lieve vriend bood aan om die voor me te gaan bouwen. Hoera! Ik was hem diep dankbaar – ik was net begonnen met mijn bedrijf, had nog geen financiële poot om op te staan, dus alle hulp kwam als geroepen! Er werd een Joomla website gebouwd, en ik was er als een kind zo gelukkig mee.

 

Afhankelijk

Er was echter één probleempje. Als ik zelf iets wilde veranderen aan mijn website, dan was ik volledig afhankelijk van mijn websitebouwer. Voor elk wissewasje moest ik weer naar hem toe. En omdat hij het vrijwillig deed, voelde ik me daarover steeds meer bezwaard. Geen prettige situatie!

 

Zelf bouwen

Op een gegeven moment ging ik me daar zo ongelukkig onder voelen dat ik besloot om zelf mijn website te gaan bouwen. Ik had nog steeds niet zoveel te besteden, dus het feit dat ik kosten kon besparen door het werk zelf te doen sprak me bijzonder aan. 

Maar belangrijker nog was het feit dat ik me onafhankelijk wilde voelen. Ik had geen zin om bij elke verandering die ik wilde doorvoeren naar een ander te moeten stappen – of dat nou een onbetaalde vriend of een betaalde professional was. 

 

Digibeet

Zelf mijn website gaan bouwen was voor mij een hele stap! Ik was helemaal niet zo technisch onderlegd – sterker nog: ik voelde me een echte digibeet! Toch besloot ik die stap te wagen, en daar heb ik nooit één seconde spijt van gehad. In dit blogartikel leg ik je uit waarom.

GRATIS WEBINAR!!

Overweeg je wel eens om zelf je eigen WordPress website te gaan maken? Geef je dan HIER op voor het gratis webinar ‘Vier redenen om zelf je WordPress website te maken (met Divi)’.

 

Twee belangrijke keuzes

 

In het begin van mijn WordPress-avontuur moest ik twee belangrijke stappen zetten:

  • Een hosting provider kiezen
  • Een WordPress thema kiezen

 

Een hosting provider kiezen

Om mijn website te hosten had ik hosting nodig. (Ik zeg dat nu allemaal gemakkelijk, maar in het begin was ik nog helemaal niet bekend met ‘hosting’ en wat dat nou precies inhield. In dit artikel kun je er meer over lezen). 

Ik maakte de gruwelijk domme fout om voor de goedkoopste hostingprovider te kiezen die ik kon vinden. Elke euro die ik heb bespaard op kosten voor hosting heb ik moeten bezuren in de vorm van eindeloze wachtrijen aan de telefoon (vanwege een onderbezette helpdesk), incapabele en chagrijnige medewerkers en andere ergenissen. 

Na een lange reeks van vervelende incidenten ben ik overgestapt naar een andere provider. Dat was een heel gedoe, maar het was het voor de volle honderd procent waard. (Maak niet dezelfde fout als ik, en denk van tevoren heel goed na over welke provider je kiest. Hoe je dat kunt doen lees je in dit artikel.)

 

Een WordPressthema kiezen

Het volgende dat ik moest doen was het kiezen van een WordPress thema. In het begin had ik er geen flauw benul van wat dat precies was, een WordPress thema

Ik kwam er al snel achter dat een WordPress thema zou bepalen hoe mijn website er uit zou komen te zien, maar ook hoe makkelijk ik eraan kon werken Een belangrijke keus dus – en deze heb ik wél in één keer goed gemaakt! 

Ik koos voor het thema Divi, en dat was de beste zakelijke beslissing die ik ooit genomen heb. (Wil je weten waarom ik voor Divi heb gekozen? Lees dan dit artikel. Je kunt via de link die je daarin vindt het thema met 20% korting aanschaffen).

GRATIS WEBINAR!!

Overweeg je wel eens om zelf je eigen WordPress website te gaan maken? Geef je dan HIER op voor het gratis webinar ‘Vier redenen om zelf je WordPress website te maken (met Divi)’.

Zelf bouwen bleek een inspirerend creatief proces

Ik zag behoorlijk op tegen het bouwen van mijn website – maar het bleek een ontzettend leuk avontuur. Divi was tot mijn grote vreugde enorm gebruikersvriendelijk: werken met het thema bleek heel simpel te zijn – absoluut niet iets wat mijn gebrekkige technische kennis te boven ging. Integendeel. De klus waar ik tegenop zag was in de praktijk een inspirerend creatief proces, waar ik heel veel plezier in had.

 

Uitproberen

Het leuke van zelf werken aan mijn website was dat ik mijn ideeën over inhoud en vormgeving op een heel organische manier kon laten ontwikkelen. En dat laatste bleek voor mij onverwacht belangrijk. 

Ik hoefde niet van tevoren al met kant- en klare teksten en ideeën over sfeer en uitstraling te komen. Ik kon dingen uitproberen, en al doende werd me duidelijk wat ik nu precies mooi vond. Soms vond ik ook pas de juiste toon voor de teksten als ik ze op de websitepagina zag verschijnen, en er als het ware met de ogen van mijn klanten naar kon kijken. 

 

Snel

Dit bleek wonderlijk genoeg het maakproces van mijn website enorm te versnellen. Voorheen moest ik eindeloos heen en weer met tekst en ideeën over vormgeving. Eigenlijk was ik – eigenwijs als ik was – nooit helemaal tevreden, en dan moest ik weer terug. Waardoor ik me een steeds grotere zeurpiet voelde worden… 

Toen ik eenmaal zelf de macht had over mijn website gingen het maakproces vele malen sneller. Ik hoefde niet meer te overleggen. Ik kon direct ter zake komen en precies doen wat ik wilde. Doordat Divi zo simpel was om mee te werken, lukte het me ook meestal direct om de dingen zo op het scherm te krijgen als ik wilde.

 

Meerdere websites

Het leuke was dat toen ik eenmaal één website had gemaakt, het een fluitje van een cent was om er nog meer te maken. Ik maakte een website voor mijn activiteiten als kunstenaar. Ik maakte een website voor bij het boek ‘De dromer die doet’ dat ik schreef. En ik maakte vervolgens deze website ‘Verkoop je kennis online’. Dat was niet alleen heel erg leuk om te doen, maar het bespaarde me natuurlijk ook nog eens heel veel geld.

GRATIS WEBINAR!!

Overweeg je wel eens om zelf je eigen WordPress website te gaan maken? Geef je dan HIER op voor het gratis webinar ‘Vier redenen om zelf je WordPress website te maken (met Divi)’.

 

Door zelf mijn WordPress website te kunnen maken groeide mijn bedrijf

 

Blogs & downloads

Het feit dat ik zelf mijn WordPress website kon bouwen, had nog meer voordelen. Omdat ik handig werd met WordPress kon ik heel makkelijk blogs schrijven en op mijn site zetten.

Ook kon ik er op een simpele manier interne links aan toevoegen, zodat ik de blogs makkelijk naar elkaar kon laten verwijzen. Daarmee kon ik mijn lezers actief betrokken houden bij wat ik allemaal te melden had, en ze als het ware ‘verleiden’ om lang op mijn blog te blijven hangen.

Maar ook kon ik op een heel eenvoudige manier gratis downloads aanbieden, waarmee mensen zich konden inschrijven op mijn email-lijst. Kleine dingen misschien, maar bij elkaar lieten ze wél mijn bedrijf groeien. 

 

Producten en diensten aanbieden

Ook werd het ontwikkelen en aanbieden van producten en diensten een stuk gemakkelijker. Zodra ik een idee had voor een workshop, een cursus of een coachingstraject, kon ik het binnen de kortst mogelijke tijd op mijn site plaatsen, precies op de manier zoals ik het wilde. Vervolgens kon ik het ook direct gaan verkopen. En wilde ik op het laatst nog iets veranderen (bijvoorbeeld de prijs, de locatie of de inhoud), dan kon dat ook met groot gemak.

 

Marketing

De laatste reden waarom ik zo blij ben dat ik zelf mijn WordPress website heb gemaakt, is dat het me een stuk makkelijker maakt om aan email- en Facebook-marketing te doen. Zonder nu in details te treden over marketing, is het vaak daarvoor noodzakelijk om bijvoorbeeld salespages en thank-you-pages aan te maken. 

Als ik op zou zien tegen het werken met WordPress, zou het hele marketingproces me veel meer stress bezorgen, terwijl het onderdeel ‘website’ daarvan nu geen enkel probleem voor me vormt. 

GRATIS WEBINAR!!

Overweeg je wel eens om zelf je eigen WordPress website te gaan maken? Geef je dan HIER op voor het gratis webinar ‘Vier redenen om zelf je WordPress website te maken (met Divi)’.

Kortom:

Het zelf kunnen maken van een WordPress website heeft 

  • me enorm veel creatief plezier gegeven
  • me heel veel geld bespaard
  • mijn ideeën over tekst en vormgeving sterk laten ontwikkelen
  • marketing een stuk makkelijker gemaakt
  • me in staat gesteld om op een vloeiende en organische manier producten en diensten aan te bieden, en daarmee mijn bedrijf te laten groeien.

 

Ik kan je dus van harte aanraden om zelf je WordPress website te gaan maken! 

 

Gratis webinar

Mocht je na het lezen van dit artikel denken: ‘wie weet is het zelf maken van een WordPress website iets voor mij’ – geef je dan op voor het gratis webinar ‘Vier redenen om zelf je WordPress website te maken met Divi’. 

Daarin ga ik verder in op het zelf bouwen van een WordPress website, en laat ik je ook zien hoe het WordPressthema Divi werkt. Je kunt je hier opgeven.

 

Met een hartelijke groet!

 

Simone

 

GRATIS WEBINAR!!

Overweeg je wel eens om zelf je eigen WordPress website te gaan maken? Geef je dan HIER op voor het gratis webinar ‘Vier redenen om zelf je WordPress website te maken (met Divi)’.

 

 

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerde artikelen: